За родители - "Игротворения" с природни материали

"Игротворения" с природни материали

Деца, родители и учители показват свои произведения в съвместна есенна изложба “Игротворения” в детска градина „Ран Босилек". Експозицията от природни материали е изложена в коридорите на детското заведение и ще остане там до края на седмицата. 

Децата, с помощта на своите родители, предоставиха изключително красиви, атрактивни и уникални творения, изработени с много вкус и любов. Представено бе богато разнообразие от рисунки, колажи и макети сътворени от есенните дарове на природата.За изработването на уникалните фигури и форми е използвано всичко, което може да бъде открито през сезона на есента - изсъхнали листа, шишарки, горски мъх, кестени, желъди, орехи, плодове, семена, цветя, дървесни материали и др. С много въображение и творчество участниците в изложбата са претворили естествените материали в разнообразни изделия. Подготвяйки изложбата, малките творци са провокирали родителите си да проявят своите естетически и художествени умения, а родителите от своя страна са помогнали с идеи и напътствия.

Изложбата е част от поредица инициативи, които ръководството и екипът реализират, за да бъде детската градина още по-привлекателно място за малките и техните родители. Красивите есенни шедьоври красят детската градина и ни носят страхотно настроение!Темата е подчинена на стратегията на образователната институция, чиято мисия е свързана с екологичното възпитание на децата и стремежа те да опознаят, да обичат и да пазят природата чиста.

Адмирации за креативността, старанието и добрият пример на всички, които се включиха в инициативата.Възпитателите от детското заведение са убедени, че всяко дете носи в себе си предизвикателството да създава нови неща. Тази изложба е не просто път за изява на всяко дете, тя е и повод за размисъл - дали и доколко ние възрастните подкрепяме децата и правим всичко възможно за тяхното развитие.