За родители - Фото-изложба

Фото-изложба

Никоя нужда в детството не е толкова силна, колкото нуждата от бащина закрила“. (Зигмунд Фройд)

 

Да бъдеш баща не е лека задача. Бащите са отговорни и правят много неща, но често ролята им остава незабелязана.

 

В тази връзка в ДГ”Ран Босилек” за пореден път посветихме месец февруари на татковците, организирайки фото-изложба на тема: ” Татко и аз”. Инициативата отправя послание за истинската връзка между децата и техните родители.

 

    В днешно време, бащите са модел за подражание за децата си. Те са герои в техните очи.

    Бащата играе роля на закрилник за децата си. Той безусловно защитава дъщеричката си и е модел на подражание за сина си. Той е не само авторитет, но и приятел. Бащата подкрепя и разбира и може да помогне на детето да научи кой избор е правилен, и кой не е.

    Бащите учат децата си на най-различни умения, които майката не би могла да им предаде. Бащата е този, който учи сина си да бъде мъж и да умее всичко, което се очаква от един мъж. Той е този, който пази дъщеря си и я учи да бъде силна и самостоятелна. Независимо от пола на детето, бащите се стремят да научат наследниците си да бъдат строители, изобретатели, търсачи и приключенци.

    Дори и когато децата пораснат и са готови да напуснат дома си, те все още търсят бащите си за мъдрост и съвети.

Ролята на бащата винаги е била и винаги ще бъде много важна!

 

От всички нас зависи да не я обезценяваме и да запазим авторитета на институцията „Баща“. Ролята на бащата е равна и взаимодопълваща с ролята на майката.

 

Татковци, обичаме ви!

Вашите, деца!