Новини - Ден на баба и дядо в ДГ”Ран Босилек”

Ден на баба и дядо в ДГ”Ран Босилек”

По света различните народи празнуват много и разнообразни празници. Някои от тези празници са приети и у нас. В този ред на мисли стигаме до бабата и дядото, които също не бива да бъдат забравяни. В ДГ”Ран Босилек” имаме традицията в празнуването на Бабин ден. Тази година за първи път на 21.01.2019 година решихме официално да поздравим не само своите баби, но и дядовците, защото те заслужено се нареждат сред хората, които са се грижили за нас и продължават да се грижат и обичат и нашите деца. 

В много култури нивото на взаимоотношения между поколенията е на достатъчно високо ниво. Практиката в нашата действителност показва, че ролята на бабата и дядото е особено важна, както в миналото, така и в настоящето.

„Няма ден в календара, в който да не казваме бабо и дядо. Тези думи бабо и дядо са много свидни за нас, затова ги изричаме с много любов, както изричаме думите мама и татко. Помним ги и никога не ги забравяме”- с тези думи г-жа Стоянова откри тържеството.Децата изпяха известни песни, добре познати на бабите и дядовците от тяхното детство, изиграха много игри и танци заедно с бабите и дядовците които ни гостуваха.

В знак на благодарност гостите бяха удостоени с грамоти, защото:

приготвят най-вкусните гозби

разказват най-интересните приказки

винаги намират време за внуците, дори и да са уморени

когато им се хапва нещо сладичко, винаги имат нещо скрито

позволяват всичко, въпреки забраните на мама и тате