Новини - Международен Ден на възрастните хора

Международен Ден на възрастните хора

1 октомври е обявен за Международен ден на възрастните хора с решение на Общото събрание на ООН от 14 декември 1990 г. В едно цивилизовано общество няма нищо поестествено от вниманието и грижите към хората от третата възраст.

Старостта е естествена част от живота на всеки един човек и е добре с общи усилия да направим така, че тя да бъде изживяна достойно!

 

Те са щастливи, когато не ги изключваме от живота си и споделяме с тях това, което ни вълнува.
Те притежават огромен запас от натрупана мъдрост.
Те имат житейския опит, който само годините могат да дадат.
Те изслушват търпеливо болките и проблемите на другите.

Затова е добре всеки да направи нещо за поне един възрастен човек - да му помогне да пресече улицата, да напазарува или просто да поговори с него.

 

За да изразят уважението и обичта си към възрастните хора, да им покажат, че не са безразлични към тях, да им дарят усмивка, на 03.10.18г. децата от подготвителна група 6г. „Маргаритка” от ДГ”Ран Босилек” поздравиха с празника възрастните хора от Дома за хора с увреждания в парк”Маркотея”.

С много вълнение, усмивки и бурни аплодисменти присъстващите на тържеството наградиха прекрасните изпълнения на малките певци, рецитатори и танцьори.Включиха се с удоволствие в подготвените за тях танци и игри.

Съпричастни с празника бяха и родителите на децата от групата, които бяха подготвили специални подаръци – дарение за всички възрастни.