Новини - „Приказките на Европа”

„Приказките на Европа”

По повод Българското европредседателство и закриване на учебната година на 29.05.18г. в ДГ”Ран Босилек” се проведе празник под надслов ”Приказките на Европа”.

     Празникът беше за децата и за тези, които още вярват в чудеса, и за онези, на които им се иска отново да повярват, че грозното патенце ще се превърне в лебед, че спящата красавица ще се събуди и ще срещне своя принц, за всички, чиито сърца са изпълнени с добро, светлина и надежда и вярват в щастливия край на всяка история.

     Срещнахме се с герои славни дошли от приказки и книжки, разказващи за трите прасенца, за глупавите вълци, за храбри принцове и оловни войници, за малката Ида и нейните красиви цветя, за червената шапчица и котаракът в чизми.В своите танци децата пресъздадоха съдържанието на приказки от Братя Грим, Шарл Перо, Ханс Кристият Андерсен.

На празника директора на детската градина връчи грамоти на 23 семейства - „приказни герои с добри сърца, достойни за подръжание” - За проявената съпричастност и активно участие в инициативите на детската градина и личен принос в осъществяването на пълноценен образоветелен процес, в развитието и усъвършенстването на партньорството „Детска градина – семейство”.