Новини - "Ние растем здрави и силни" 2022г.

"Ние растем здрави и силни" 2022г.

Със слънце, игри, с  медали за всичкивДенят на детето с много ентусиазъм, спортен дух и емоционален заряд, децата от Детска градина“Ран Босилек” демонстрираха прецизност, точност, ловкост, съобразителност, умения да спазват правила по време на организирания спортен празник “НИЕ  РАСТЕМ  ЗДРАВИ И СИЛНИ“.Сред гостите на празника беше г-жа Таня Горанова - старши експерт по физическо възпитание и спорт в РУО Габрово и членове на Обществен съвет в образователната институция.

Много спорт, емоции и усмивки за деца, родители, гости и служители, взели участие в надпреварата.

Първи в празника се представиха най-малките състезатели от детската градина – група ”Детска ясла” с музикално-подвижната игра ”Кончета”.

В истинска надпревара премина представянето и на малко по-големите деца от първа група ”Маргаритка” с играта ”Да нахраним Зайко”.

Не по-малко атрактивно беше участието и на децата от втора  група ”Мини Маус” с играта ”Живи гъсеници” в която демонстрираха бързи умения за лазене през тунел.

Патиланците от трета група “Пинокио” като истински спортисти се справиха с предизвикателството да преодоляват препятствия и да се провират през обръчи в играта „Бързите стрели”.

Бъдещите първокласници от четвърта група ”Мики Маус” демонстрираха умения за концентрация, прецизност и екипност в щафетната игра ”Пренеси  водата”.

Най-атрактивни се оказаха игрите с участието на бащи и майки, на учители и помощник възпитатели в игрите „Скачане с чували” и „Теглене на въже”. 

Всички деца  бяха мотивирани да изпълнят прецизно правилата на игрите, а аплодисментите на родители и гости поддържаха емоционалния заряд до края на прекрасния празник.