Новини - Ден на Земята

Ден на Земята

22 април е Денят на Земята.

 

         За пръв път този ден е отбелязан през 1970 г. и  днес вече се празнува в почти всяка държава по света. На този ден се организират екологични събития, свързани с нашата планета, опазването й и грижата за нея.

Всяка година на 22 април детска градина „Ран Босилек отбелязва Денят на земята с различни екоинициативи в защита на природата.

         В детската градина е създадена традиция за занимания и прояви, свързани с екологично образование и възпитание, опазване на околна среда, грижи за природата. С помощта на учителите, децата научават повече  за проблемите на нашата планета Земя, за вредата, която някои човешки дейности нанасят на живота, за това, как да използваме различните отпадъци. Правят го по свой си начин – с рисунки, забавни игри, сръчни дейности, стихчета и песнички.

Днес децата се погрижиха за зелените растения в двора на детската градина и засяха нови, обогатиха своите знания и умения, изразиха отношение към планетата Земя, запомниха, че светът около нас може да е по-красив и чист само с общата ни грижа и усилия! 

В целия този „водовъртеж“ въвлякоха и своите родители, които осигуриха  необходимите подръчни материали, растителност и семена.