Новини - Ден на християнското семейство

Ден на християнското семейство

             На 21 ноември православната църква отбелязва  празника „Въведение богородично”, а в българския народен календар той е отреден за Ден на християнското семейство.

         21 ноември е добър повод да се събере съвременно българско семейство, и всеки да остави проблемите си навън, до пътната врата, да посвети вечерта на най-близките си, да освободи душата си и я зареди с положителни емоции.

 

Обединени като едно голямо семейство, децата от всички групи на ДГ”Ран Босилек” се включиха в празника с различни инициативи.

В празнично обособения център „Семейство” децата от група „Маргаритка” пресъздадоха традиционната семейна вечеря.От разказа на свещ.ик. Руслан Личев – научиха, че на този ден се слага началото на предстоящите зимни празници и младите отдават почит и уважение на по-възрастните.Както в миналото всички бяха насядали около празнично подредена софра похапнаха вкусна погача и плодове.

С много ентусиазъм и емоции в център „Изобразително изкуство“  децата от детска ясла, група „Мики Маус” и „Мини Маус” рисуваха и изработиха картички,който да подарят на семействата си.

В група „Пинокио”  изработиха „Дървото на семейството” с посланието, че семейство е като клоните на едно дърво - може да растем в различни посоки, но нашият корен си остава един - всеки от нас винаги ще бъде част от другия.

Всички научиха,че в детската градина се опитваме да запазим обичаите и  традициите в родния край, за да се съхрани всичко българско и родно, а народът ни да пребъде во веки веков!

И нека незабравяме ,че българското семейство и днес е храм, в който трябва да се учим на добро.